Atracții și locuri de top din Kusadasi

Cu o istorie care include capitole ale stăpânirii persane, romane, grecești, bizantine și venețiene, Kusadasi este astăzi o destinație turistică modernă care păstrează unele dintre moaștele sale de demult. 

Astăzi cei care ajung în Kusadasi vin pentru vacanțe în Turcia, pentru soare, mare, o atmosferă plină de viață și un meniu complet de lucruri de văzut și de făcut, în vremurile anterioare vizitatorii erau marinari, căpitanii de mare și comercianți. Locația sa ca o rută comercială semnificativă a dus la construirea impunătorului său caravanserai, care se află într-o stare bine conservată, în timp ce ceea ce odinioară erau ziduri fortificate impresionante și porți de intrare pot fi văzute astăzi doar ca secțiuni ruinate punctate aici și acolo.

Mai multe situri arheologice importante sunt, de asemenea, la îndemână de la Kusadasi, permițându-vă să vă retrageți în timp și să descoperiți o colecție de resturi minunate din fascinantul trecut al zonei. Cu toate acestea, cartea de extragere numărul unu a lui Kusadasi este orașul antic Efes, care se află la doar câțiva kilometri est, un oraș atât de magnific încât a găzduit una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Explorarea templelor, piețelor, amfiteatrelor și străzilor vechi este o necesitate în timp ce vă aflați în oraș, la fel ca și vizitarea muzeului său, care se găsește în apropiere. Combinând toate facilitățile unei destinații turistice vibrante cu plaje minunate, cultură și istorie, Kusadasi are ceva pentru toată lumea.

O dimineață într-un sejur Kusadasi

Cele mai citite articole

Începeți-vă dimineața cu cele mai bune vederi ale orașului posibile de pe dealul Ataturk, urmată de o explorare rapidă a atracțiilor din cartierul vechi, dacă aveți timp înainte de cafea. După aceea, vă puteți plimba până la Insula Pigeon cu vechea sa cetate, despre care mulți spun că a fost odată un ascunzător pentru pirați.

Dealul Ataturk – Un erou național și vederi magnifice

Dacă doriți să începeți ziua Kusadasi cu vederi frumoase asupra întregului oraș, luați calea sinuoasă care începe în spatele Caravanserai pentru a vă îndrepta spre dealul Ataturk. Vă veți ținti pe lângă case în stil grecesc până veți ajunge la o terasă mare care se deschide spre vederi glorioase. Mărețul privirii tale din acest punct panoramic poate lua Kusadasi, portul, Insula Porumbelului, toate bărcile din golf, de la mic la mare și dincolo de Marea Icariană și insula greacă Samos. 

Alături de steagurile turcești fluturătoare, statuia de aici – o figură în picioare pe o coloană pătrată înaltă cu vedere la mare – este eroul național Ataturk, fondatorul Turciei moderne. Atât de venerat este acest „Tată al Turcilor” care a servit ca prim președinte al republicii în anii 1920, încât veți vedea statui și imagini cu el oriunde ați merge în țară și veți întâlni nenumărate drumuri și locuri numite pentru el.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate