Cat poti plati pe un telefon second-hand? Cum se stabileste pretul?

In general, oamenii aleg telefoanele second-hand datorita preturilor pe care le au, mai mici decat in cazul unor astfel de dispozitive noi. Totusi, pretul acestora poate varia in functie de mai multe criterii. 

Daca pretul pe care il are un telefon mobil vandut de o persoana fizica este mult prea mic decat nivelul pietei, in realitate, starea acestuia poate fi una slaba, cu o defecte estetice, dar mai ales de functionare. De aceea, este recomandat sa se apeleze la serviciile unui vanzator autorizat, mai ales ca in mediul online pot fi gasite multe astfel de platforme. In acest fel pot fi gasite telefoane Samsung second-hand, de exemplu, intr-o stare foarte buna si la un pret avantajos. 

Care sunt factorii care influenteaza pretul unui telefon second-hand?

Un telefon second-hand poate fi chiar si cu 50% mai ieftin decat acelasi model, in varianta noua. Totusi, pretul acestuia va fi influentat de foarte multi factori, unii dintre cei mai importanti fiind: 

  • Modelul – un telefon de generatie nou, un model actual va avea un pret mai ridicat decat in cazul unui telefon similar, de la acelasi brand, dar de o generatie mai veche;
  • Capacitatea de stocare – de asemenea, cu cat capacitatea de stocare este mai mare, cu atat si pretul unui telefon mobil este mai mare;
  • Starea in care se afla – orice urma de uzura sau de accidentare va scadea din pretul final al dispozitivului mobil, iar in ceea ce priveste starea de functionare, orice defectiune va influenta foarte mult costul acestuia. 

Cele mai citite articole

Totusi, un telefon mobil second-hand, vandut de un distribuitor autorizat, va fi intr-o stare de functionare buna sau chiar foarte buna, deoarece device-urile trec printr-un proces de verificare si reconditionare inainte de a fi puse la vanzare. 

Citeste si: Stergere cont de instagram – ghid complet

De asemenea, in functie de aspectul estetic, telefoanele mobile second-hand pot fi impartite in 4 categorii, care reflecta starea in care se afla, de la A+, specific device-urilor care se afla in stare excelenta, pana la gradul C, specific unui telefon care se afla intr-o stare decenta, cu urme evidente de uzura.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate