De ce nu ar trebui să conduci cu anvelope de iarnă, vara!

Mulți șoferi sunt tentați să-și păstreze anvelopele de iarnă și pe timpul verii. Potrivit experților  acest lucru este riscant pentru șoferi și trafic.

Compușii  fabricați pentru a asigura anvelopele în condiții de siguranță în timpul iernii nu sunt construiți pentru a rezista căldurii sau drumurilor umede în mod constant. Mai simplu spus, anvelopele de iarnă nu au caracteristicile necesare pentru o conducere sigură în timpul verii, chiar dacă au o adâncime suficientă a benzii de rulare.

Asfaltul umed este o provocare pentru anvelopele de iarnă

Mai multe teste au stabilit că anvelopele de iarnă au performanțe slabe vara. Aderența la frânare pe asfaltul uscat este, de asemenea, în mod clar mai slabă decât la anvelope de vară.

Testele arată, de asemenea, că conducerea controlată pe asfalt umed este aproape imposibilă cu anvelopele uzate de iarnă, deoarece alunecarea începe fără avertisment și restabilirea controlului vehiculului este dificilă.

Vara, anvelopele de iarnă conduc încet și se simt instabile la volan. Anvelopele se uzează rapid pe timp cald. Anvelopele de iarnă au compoziții moi ale benzii de rulare concepute pentru utilizare în timpul iernii; în vremea caldă de vară, vor genera o cantitate de căldură inutilă și vor crește sarcina termică totală a anvelopei de iarnă.

Cele mai citite articole

Anvelopele performante de vară sunt proiectate pentru a fi utilizate strict în condiții de uscare. Datorită designului benzii de rulare a anvelopei și a formulei compuse, condițiile umede, umede sau înzăpezite ar face condiții de condus nesigure. Anvelopele performante de vară schimbă longevitatea pentru performanță și oferă șoferilor o manevrabilitate, o reacție și o aderență îmbunătățite. Cu toate acestea, vor trebui înlocuite mai devreme.

În primul rând, compusul din cauciuc al anvelopelor de vară este mult mai greu. Prin urmare, anvelopa oferă o siguranță și un comportament de conducere optime chiar și la temperaturi ridicate. Anvelopele de iarnă devin prea moi în timpul verii.

Anvelopele de vară sunt optimizate pentru o aderență excelentă pe drum, indiferent dacă este fierbinte, ușor umedă sau plouă puternic pe drum. Sunt fabricate dintr-un compus al benzii de rulare (amestecul de cauciuc și materiale de umplutură care alcătuiesc banda de rulare) care conține aditivi lipicioși pentru aderența rutieră în condiții umede. Dar acest amestec al benzii de rulare oferă, de asemenea, suficientă rigiditate, astfel încât anvelopele să se mențină și să-și păstreze forma atunci când căldura este aprinsă. Acest lucru menține rezistența la rulare la minimum pe trotuarul fierbinte.

Anvelopele de vară sunt mai bune pe ploaie? 

Da, s-ar putea să vă surprindă să știți că anvelopele de vară depășesc anvelopele pentru toate anotimpurile pe trotuarul umed.

Deși poate fi o noutate pentru mulți că anvelopele de vară depășesc anvelopele pentru toate anotimpurile atunci când vine vorba atât de tracțiunea umedă, cât și de cea uscată, iată ceva care nu va surprinde: anvelopele performante nu oferă nici o tracțiune de iarnă. Devin rigide la temperaturi scăzute și nu sunt o alegere sigură în condiții de zăpadă sau gheață.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.