Pizza a început să fie coaptă, spun istoricii gastronomi, în Italia, pe la începutul secolului al XVII-lea. După aceea mai întâi a cucerit America, apoi și Europa întreagă. În deceniul nouă al secolului trecut, pizza s-a răspândit și în România. Acum este pregătită în unități HoReCa de diferite niveluri, inclusiv pizzerii specializate.
De ce ai nevoie de o masă frigorifică pentru pizza?
Este nevoie de o mulțime de ingrediente pentru a face o pizza delicioasă și aproape toate se strică destul de repede. Prin urmare, proprietarul unității se confruntă cu problema acută a achiziționării de echipamente speciale pentru producția de pizza, capabile să depoziteze componente și să faciliteze munca angajaților.
Bucătarul care pregătește acest fel de mâncare trebuie să meargă de multe ori la frigider în timpul zilei de lucru și să scoată mâncarea de acolo. Cu cât se prepară mai multă pizza în unitate, cu atât mai des angajații săi deschid și închid frigiderul profesional, plus că petrec timp deplasându-se în și dinspre el.
Este totuși posibil să nu se mai risipească energie, timp al angajaților și să nu se mai expună echipamentele de răcire clasice la sarcini inutile. Pentru a face acest lucru, este suficient să achiziționezi pentru localul tău unde se prepară pizza una sau mai multe mese frigorifice.
Avantajele unei mese frigorifice pentru pizza
Acest echipament este conceput anume pentru a facilita foarte mult munca personalului implicat în producția de pizza într-o bucătărie profesională.
Ideea este ca bucătarul să aibă mereu totul la îndemână. Designul include o zonă frigorifică ușor de accesat, unde toppingurile și sosurile sunt depozitate separat, în diferite recipiente gastronorm. Plus că blatul mesei (tăblia) are o suprafață mare de lucru.
Când se lucrează folosind corect acest echipament, se pot așeza cu ușurință toppingurile pentru pizza fără a se părăsi locul de muncă, ceea ce duce la creșterea productivității.
Avantajele pe scurt ale unei mese frigorifice pentru pizza:
- comoditatea întregului proces de pregătire a pizzei: de la formarea semifabricatelor din aluat până la așezarea umpluturii;
- viteza de lucru crescută a personalului (tot ce ai nevoie este la îndemână);
- ușurința de curățare a locului de muncă;
- păstrarea ordinii la locul de muncă;
- depozitarea corectă a ingredientelor;
- multifuncționalitatea (poate fi folosit la nevoie și ca saladetă);
- există opțiuni de mese frigorifice cu diverse forme și dimensiuni.
Masă frigorifică: o combinație de frigider și suprafață de lucru pentru prepararea unor pizze gustoase
O masă frigorifică pentru pizza este formată din următoarele părți:
- o masă frigorifică;
- un tobogan frigorific, care este destinat depozitării componentelor;
- blatul de lucru: se poate face pizza direct la masa frigorifică;
- sertare pentru diverse scopuri;
- dispozitive de reglare a înălțimii mesei frigorifice;
- unitate frigorifică cu diverse dispozitive pentru setarea regimului de temperatură.
Cele mai citite articole
În timp ce lucrează la masă, specialistul în preparat pizza efectuează următoarele acțiuni:
- face un lot de aluat astfel încât să fie suficient uneori pentru tot schimbul de lucru;
- după ce aluatul ajunge la consistența dorită, îl împarte în bucăți potrivite;
- formează semifabricate rotunde de dimensiunea necesară;
- pune semifabricatele în masa frigorifică, într-un compartiment special;
- scoate câte o piesă de aluat de prelucrat pe blatul mesei;
- o rulează pe masă;
- așează pe suprafața blatului de pizza rezultat toate ingredientele de care este nevoie din recipientele prezente în toboganul frigorific.
Imediat ce pizza este gata, se poate trimite la cuptor. Fără mișcări inutile și pierderi inutile de timp din partea celui ce a preparat-o!
Cum să alegi o masă frigorifică de calitate
Când cumperi o masă rece pentru pizza, trebuie mai întâi să te gândești din ce material este făcut blatul acesteia.
Masa frigorifică cu blat din marmură este mai bună pentru a face pizza: aluatul nu se lipește de blat, deci este mai ușor să se întindă piesele din aluat de prelucrat pe el. În plus, marmura nu se încălzește, iar atunci când lucrezi cu aluat de drojdie, acest lucru este important, deoarece își schimbă proprietățile atunci când se încălzește.
Foarte populare sunt acum și mesele pentru pizza cu blat din oțel inoxidabil.
Mesele de pizza sunt produse în diferite dimensiuni. Înainte de a cumpăra una ar trebui să decizi în prealabil:
- unde va fi amplasat echipamentul frigorific;
- câți oameni vor lucra la masa rece pentru pizza;
- care este volumul planificat de producție per schimb;
- să ții cont de nivelul unității si numărul cererilor venite din partea clienților.
Asemenea mese pentru pizza sunt fabricate de mulți producători și de aceea când te-ai orientat spre un model, trebuie mai întâi să te familiarizezi cu marca, evaluarea acesteia, recenziile venite din clienților antreprenori.
Pentru detalii despre mesele frigorifice și comenzi poți apela cu multă încredere la specialiștii renumitei companii TC Romania Crown Cool!