Exista o intreaga polemica in jurul modului de hranire a bebelusilor, in care sustinatorii alaptarii se contrazic cu sustinatorii hranirii cu lapte praf. Fiecare dintre acestia aduc argumente pro si contra, pentru a-si sustine punctul de vedere.
In realitate, fiecare modalitate de hranire a copiilor are deopotriva avantaje si dezavantaje. In plus si riscuri pot exista in ambele tabere. Cum in articolul de fata se au in vedere efectele hranirii cu lapte praf, in continuarea vor fi prezentate riscurile si beneficiile asociate.
Principalele beneficii ale hranirii cu lapte praf
Cu toate ca alaptarea bebelusilor este cea mai buna si sanatoasa metoda de hranire, nici laptele praf nu se lasa mai prejos, mai ales ca producatorii de formule de lapte praf se preocupa permanent de dezvoltarea si imbunatatirea formulelor, astfel incat sa fie cat mai nutritive si asemanatoare cu laptele matern.
Drept urmare, beneficiile pe care le ofera harnirea cu lapte praf Hipp sunt foarte multe, unele dintre cele mai importante fiind:
- Continutul de nutrienti
Cele mai citite articole
In general, formulele de lapte praf sunt adaptate nevoilor nutritionale pe care la au bebelusii in fiecare etapa de crestere, motiv pentru care acestea sunt imbogatite cu nutrienti esentiali, cum ar fi vitamine, fier, calciu, dar si probiotice.
- Posibilitatea de stii cantitatea consumata de copil
O preocupare a proaspetilor parinti este aceea daca bebelusul a mancat suficient. Daca in cazul alaptarii, acest lucru nu poate fi verificat cu exactitate, in ceea ce priveste hranirea cu lapte praf, se poate observa foarte usor cat a mancat copilul si care este evolutia meselor lui.
- Frecventa meselor si o mai mare liberate
Bebelusii hraniti cu lapte praf vor manca mai rar, avand un program bine stabilit de masa, ceea ce ofera o mai mare libertate in planificarea activitatilor de peste zi. In plus, este si foarte comod de hranit si preparat, orice membru al familiei putand sa se ocupe de hranirea micutului.
Riscuri asociate hranirii cu lapte praf
In ciuda numeroaselor beneficii pe care le ofera, hranirea cu lapte praf poate fi insotita si de o serie de riscuri, cum ar fi posibilitatea de imbolnavire ca urmare a otravurilor din mediu, in special din apa cu care este preparat, sau din cauza unei formule contaminate.
De asemenea, daca nu este ales corect, formula de lapte praf poate sa nu asigure nutrientii necesari pentru buna dezvoltare a copilului, hranirea cu lapte praf fiind sociata si cu un risc crescut de obezitate in randul copiilor.