Parfumurile și lumea lor fascinantă au inspirat creații cinematografice deosebite

Puterea parfumului este pur și simplu fascinantă. Nu doar că parfumul este o formă de artă în sine, dar un anume parfum are proprietatea unică de a trezi amintiri uitate de mult, poate stârni emoții puternice și, desigur, câteva picături de parfum bine ales îl pot face pe purtător să se simtă atractiv, încrezător și plin de farmec. Având în vedere aceste atribute ale parfumurilor, de-a lungul anilor au fost lansate o serie de filme despre parfum. Mesajul lor reamintește telespectatorilor puterea de neegalat a parfumului și importanța pe care o are simțul mirosului pentru orice om. Să ne delectăm trecând în revistă câteva dintre cele mai faimoase filme cu și despre parfumuri.

1. Nose ( Nasul) – 2021

Regizat de Clément Beauvais, Nose este un film documentar captivant despre cum au fost create unele dintre cele mai emblematice parfumuri Dior. Rolul „nasului” adică al parfumierului, este unul plin de mister și secrete. Puțini ajung vreodată să cunoască ingredientele precise ale unui anume parfum,  iar cei ce creează parfumurile sunt destinați să rămână în umbra brandului uriaș pentru care lucrează. De altfel, puțini oameni cunosc cine este creierul – sau nasul, mai bine zis – din spatele sticlei lor preferate de parfum.

Acest documentar unic oferă o oportunitate deosebită de a arunca o privire asupra procesului creativ din interiorul casei Dior „Maison de Parfums”. Pe măsură ce telespectatorii îl urmăresc pe parfumierul François Demachy în călătoriile presărate pe tot globul, el se dezvăluie a fi un bărbat mereu în căutarea inspirației și, desigur, a celor mai rare și mai scumpe ingrediente din lume. Acest documentar vă oferă o viziune plăcută asupra muncii unuia dintre cei mai talentați parfumieri ai timpului nostru.

2. Parfumuri / Les Parfums – 2019

Regizat de Grégory Magne, acest film de comedie francez oferă o perspectivă asupra rolului unui parfumier, oferind în același timp momente distractive. O celebritate din lumea parfumurilor, parfumierul Anne Walberg (Emmanuelle Devos) este o femeie foarte talentată, cu o problemă de atitudine. Vânzând aromele ei hipnotice celor mai bune mărci de parfumuri, Anne trăiește o viață frumoasă și nu se teme să-și arate succesul.

Cu toate acestea, când noul ei șofer – tatăl singur Guillaume Favre (Grégory Montel) – apare în viața ei, ea își întâlnește perechea, atât în ​​inteligență, cât și în personalitate. Fără teamă să-și spună părerea, Guillaume nu pierde timpul subliniind egoismul și comportamentul de divă al Annei, câștigându-i o poziție permanentă de unic șofer al ei. În timp ce o conduce prin Franța pentru a se întâlni cu companii care au nevoie de talentele ei, Anne și Guillaume construiesc o legătură bazată pe respect și încredere reciprocă.

3. Love Blossoms – 2017

Cele mai citite articole

Filmele din seria Hallmark sunt celebre pentru farmecul romantic atât de cerut de public. Deși accentul  filmului cade mai mult pe intriga romantică și nu atât pe arta specifică a producerii parfumului, Love Blossoms reușește să evidențieze magia mirosului și semnificația unor ingredientelor unice.

După moartea unui parfumier, fiica sa Violet (Shantel VanSanten) trebuie să lucreze pentru a recrea ultima sa formulă secretă de parfum, la timp pentru marea lansare. Cu ajutorul simțului olfactiv superior al lui Dec Granger (Victor Webster), cei doi pornesc într-o călătorie a parfumurilor și, desigur, a iubirii. Folosind parfumul ca săgeată a lui Cupidon, acest film marca Hallmark reamintește publicului puterea unică a unui parfum construit cu grijă și dragoste și care oferă o evadare atât de necesară.

4. Coco Chanel și Igor Stravinsky – 2009

Prezentând-o pe una dintre cele mai faimoase creatoare de modă și parfumuri a tuturor timpurilor – Coco Chanel (Anna Mouglalis), acest film urmărește scurta ei aventură cu celebrul compozitor Igor Stravinsky (Mads Mikkelsen). Aflați la apogeul carierei lor, acești doi artiști se angajează într-o aventură ilegală într-un moment în care soția lui Stravinsky suferea de o boală incurabilă. În ciuda faptului că intriga nu se învârte doar în jurul subiectului parfumului, filmul oferă o privire fascinantă în viața lui Coco Chanel, înainte de a lansa parfumul ei iconic Chanel N°5.

5. Parfum: Povestea unui criminal – 2006

Bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Patrick Süskind, Parfumul, acest film plin de suspans nu trebuie ratat de iubitorii de parfumuri și thrillere . Născut cu un simț al mirosului superior, Jean Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) inventează cele mai ispititoare parfumuri din lume. Cu toate acestea, căutarea lui pentru mirosul suprem îl duce pe o cale întunecată. Studiind mai multe crime înfiorătoare care au avut loc în Franța din secolul al XVIII-lea, detectivii trebuie să găsească și să-l oprească pe vinovatul înnebunit de mirosuri înainte ca acesta să ucidă din nou.

Cu Alan Rickman, Tom Tykwer și Dustin Hoffman în rolurile principale, acest film folosește puterea parfumului ca inspirație și se remarcă prin originalitate și tensiune bine dozată.

Dacă sugestiile noastre cinematografice v-au inspirat să porniți în căutarea unui parfum nou, vizitați pagina magazinului online de parfumuri Parfumation, unde aveți mai multe oferte de arome și parfumuri de la cei mai celebri producători din lume.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate