Sfaturi și recomandări pentru reducerea energiei electrice

Se apropie sezonul rece și este foarte important să ai grijă la obiceiurile tale de consum, mai ales în contextul în care îți dorești să faci economii pentru a nu plăti facturi ridicate la final de lună.

Cum îți poți optimiza consumul de energie electrică în locuință?

Revizuiește oferta ta de energie

Un aspect extrem de important în ceea ce privește electricitatea și economia de energie îl reprezintă furnizorul tău de energie și oferta aleasă. Odată cu liberalizarea pieței și cu apariția posibilității alegerii furnizorului, ține de tine să alegi o ofertă potrivită nevoilor tale de consum. În plus, dacă nu ți-ai verificat de multă vreme contractul, este recomandat să o faci, întrucât există șanse mari ca acesta să nu se mai plieze pe nevoile tale.

Pentru a face cea mai bună alegere din acest punct de vedere, este bine să faci o comparație între toți furnizorii care îți pot oferi astfel de servicii și să te orientezi către cel care se aliniază cel mai bine cerințelor tale din prezent. Pe www.cez.ro găsești informații actualizate privind pret kWh și alte aspecte relevante despre schimbările de pe piața de energie. De asemenea, ai la dispoziție și oferte adaptate cerințelor tale de consum.

Cele mai citite articole

Prin urmare, documentează-te asupra acestor aspecte în momentul alegerii ofertei de energie, deoarece aceasta va fi un punct de referință pentru costurile tale lunare, dar și pentru gradul de confort pe care îl obții.

Alegerea unor sisteme smart de iluminat

O parte din consumul de energie electrică este generat de către sursele de iluminat. Dacă optezi pentru varianta unui iluminat inteligent în întreaga locuință, atunci vei reuși să reduci semnificativ consumul. 

Sistemele de iluminat smart implică funcții precum stingerea automată a becurilor în încăperile în care nu se detectează mișcare. Mai mult decât atât, un sistem automatizat poate fi gestionat rapid și eficient cu ajutorul unor aplicații mobile care să-ți permită să efectuezi setările/ modificările dorite. În felul acesta, te vei bucura de o optimizare a consumului, fără să compromiți nivelul tău de confort.

Dacă vrei să obții sfaturi utile cu privire la modul în care poți face economii semnificative la facturile lunare optimizând consumul de energie în locuință, poți consulta manualul de eficiență energetică pus la dispoziție de CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate