Cum poti sa te asiguri ca vremea rea si ploaia nu vor afecta acoperisul casei?

Toamna si-a intrat in drepturi inca din primele zile ale lunii septembrie, astfel ca temperaturile scazute si ploaia nu au intaziat sa apara, uneori chiar furtuni insotite de rafale puternice de vand. Astfel ca multe acoperisuri au avut deja de suferit, indiferent ca au fost indepartate de vant placi de acoperitori sau ca au aparut infiltratii. 

Prin urmare, proprietarii locuintelor afectate, dar nu numai, trebuie sa ia masuri pentru ca astfel de evenimente neplacute sa nu mai aiba loc si sa pregateasca acoperisul – care de altfel protejeaza intreaga locuinta – de anotimpul rece si imprevizibil. 

Din fericire, exista mai multe solutii prin care se poate realiza hidroizolatia acoperisului, insa se recomanda sa se apeleze la profesionisti, cum sunt cei de la Hidroizolatii Conduraru, care dispun de mai multe tipuri de solutii pentru hidroizolatii, despre care se pot afla mai multe detalii pe blog

Ce solutii sunt potrivite pentru izolarea acoperisului? 

Inca de la construirea acoperisului trebuie sa se asigure si o buna hidroizolatie a acestuia. Astfel vor fi preintampinate situatiile in care apar infiltratii de apa, condens, mucegai, mai ales ca apa erodeaza si poate afecta structura unei cladiri. 

Cele mai citite articole

De aceea, este necesar sa se aleaga un sistem cat mai eficient de hidroizolatie, care sa fie potrivit tipului de acoperis. Una dintre cele mai cunoscute solutii de hiroizolatie a acoperisului este cu membrana bituminoasa, care poate fi folosita si pentru parti ale unei cladiri, care poate fi afectata de apa si umiditate, cum ar fi terasele, podurile sau fundatia. 

De asemenea, hidroizolatia se mai poate face si cu mastic bituminos, pasta hidroizolanta, banda din aluminiu sau chiar se poate opta pentru un acoperis verde, fiecare tip de material avand propria tehnica de montare.

Cu timpul insa materialele folosite pentru hidroizolatie pot imbatrani sau deteriora, ceea ce va afecta calitatea acestora de izolare impotriva apei. Drept urmare, este necesara o mentenanta periodica a acoperisului si a tuturor structurilor unei cladiri, mentenanta prin intermediul careia se mentine starea acoperisului si componentelor sale, dar care ajuta si la depistarea posibilelor situatii care pot afecta sistemul de hidroizolatie. 

In acest caz este vorba despre reparatii ale acoperisului, pentru care este necesara interventia unor persoane calificate, care pot oferi cele mai potrivite solutii, adaptate gradului in care este afectat acoperisul si sistemul de hidroizolare. 

In concluzie, pentru orice lucrare care vizeaza componentele esentiale ale unei cladiri, mai ales acoperisul, este necesara experienta si calificarea, cunostintele unor profesionisti din domeniu. 

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate