5 bijuterii speciale pe care le poți dărui copilul tău

Bijuteriile valoroase realizate din metale prețioase sunt cadourile care durează o veșnicie, mai ales dacă  sunt întreținute în mod corespunzător și depozitate în cutii special concepute pentru bijuterii. Acestea capătă chiar și o valoare sentimentală când sunt primite de la persoane dragi sau când sunt moștenite de la bunici. Astfel de obiecte capătă o importanță și mai mare pentru copilași, pentru că pot crește purtându-le fără ca metalul prețios să se deterioreze.

Din acest motiv, părinții, nașii de botez, bunicii sau alte persoane apropiate pot apela cu încredere la această metodă pentru a rămâne mereu în amintirea copilașului, chiar și atunci când o să fie adult. Ulterior, poate transforma bijuteria într-o moștenire de familie, pe care să o ofere la rândul său copilului lui. 

Printre principalele bijuterii de aur care pot fi dăruite copiilor menționăm:

1. Cercei din aur

Cerceii din aur sunt un cadou oferit, de regulă, de către părinți pentru fetițe, contribuind semnificativ la un look de-a dreptul adorabil. Cu toate acestea, înainte de achiziționare, este important să se verifice sistemul și rezistența sistemului de închidere, pentru că, atunci când copilașii sunt mici, sunt neglijenți când vine vorba de bijuteriile de aur, fiind ușor de pierdut. 

2. Inele din aur

Cele mai citite articole

O altă variantă care poate fi luată în considerare constă chiar în cumpărarea unui inel din aur. De asemenea, se pot achiziționa modele obișnuite, pe care fetița să le poarte atunci când se face mai mare. Dacă mărimea nu este reglabilă, este posibil ca în viitor să nu îi mai fie de folos.

3. Brățară din aur

Brățările din aur sunt, de cele mai multe ori, cadourile oferite ori de nași, ori de bunici. La fel ca în cazul inelelor, și brățările trebuie să aibă mărimea reglabilă, astfel încât să poată fi purtate la orice vârstă fără să existe riscul să strângă mâna prea tare sau să cadă.

4. Pandantive din metale prețioase

Fie că e vorba de cruciulițe sau pandantive în formă de inimă, îngerași, zâne, ele vor fi apreciate, cu siguranță, și atunci când copilașul atinge vârsta adolescenței. Lănțișoarele cu astfel de pandantive pot fi purtate la orice vârstă, mai ales dacă au o valoare sentimentală puternică. În plus, dacă pe bijuteria respectivă este gravată inițiala sa, acesta va fi motivat să înceapă mai repede să citească. Alte modele chic de pandantive: elefănțel placat cu pietre prețioase, cățeluș, trifoi cu patru foi, delfin, broscuță țestoasă, ursuleț etc.

5. Lănțișoare din aur

O altă bijuterie care poate fi luată în considerare este chiar lănțișorul din aur. De acesta se poate atașa orice pandantiv, ca cele menționate anterior, și se poate regla cu ajutorul sistemului de închidere și a zalelor generoase. Astfel, poate să fie purtat la orice vârstă. 

În concluzie, bijuteriile din aur se dovedesc a fi o alegere inspirată de cadou, datorită faptului că au o rezistență remarcabilă în timp, dar și pentru că sunt delicate, elegante și cu valențe simbolice.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate