Unde gasesc uleiuri esentiale

Ce sunt uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate din plante aromatice, ce pot fi obtinute prin distilare. Aceste uleiuri sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice si sunt folosite in aromaterapie, medicina holistica si cosmetica. Deoarece sunt concentrate, se recomanda sa se amestece cu baza de ulei pentru a preveni iritarea pielii sau a mucoaselor. Uleiurile esentiale pot fi gasite in forma pura sau in produse cosmetice, produse alimentare si produse de ingrijire pentru copii.

Beneficiile uleiurilor esentiale

In medicina traditionala, uleiurile esentiale sunt folosite de mii de ani pentru a trata o varietate de afectiuni. Acestea sunt folosite pentru proprietatile lor antiseptice, antiinflamatorii, antidepresive, antispasmodice, antivirale si anxiolitice. De asemenea, uleiurile esentiale sunt folosite pentru a aduce beneficii fizice, mintale, emotionale si spirituale. Unele dintre beneficiile uleiurilor esentiale includ imbunatatirea somnului, reducerea stresului, reducerea durerii, echilibrarea hormonilor si ameliorarea simptomelor alergiilor.

Cum sa folosesti uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale pot fi folosite intr-o varietate de moduri. Cele mai frecvente moduri de utilizare includ inhalarea directa, inhalarea vapourilor de ulei, aplicarea directa pe piele sau solutia de scufundare. Inhalarea directa implica respirarea directa din recipient, iar inhalarea vapourilor implica inhalearea vaporilor eliberati de ulei prin punerea catorva picaturi pe o carpa sau pe un servetel. Aplicarea directa pe piele implica adaugarea de cateva picaturi de ulei in palma sau pe un prosop si aplicarea pe piele. Solutia de scufundare implica adaugarea de cateva picaturi de ulei in vasul cu apa calda si inhalarea aburului. Este important sa se amestecare uleiurile esentiale cu baza de ulei pentru a preveni iritarea pielii sau mucoaselor.

De unde poti cumpara uleiuri esentiale

Cele mai citite articole

Uleiurile esentiale sunt disponibile in magazinele de specialitate, farmacii si magazine online. Acestea pot fi, de asemenea, cumparate direct din producatorii sau distribuitorii de uleiuri esentiale. Atunci cand se cumpara uleiuri esentiale, este important sa se verifice calitatea si sa se aleaga produse de marci autentice. Este, de asemenea, esential sa se verifice eticheta pentru a se asigura ca uleiul esential este 100% pur si natural. Uleiurile esentiale sunt de obicei vandute in recipiente mici din sticla, produse cosmetice sau produse alimentare.

Cum sa pastrezi uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale se degradeaza destul de usor, astfel ca este important sa se ia toate masurile necesare pentru a le pastra in conditii optime. Uleiurile esentiale trebuie tinute in recipiente inchise ermetic si ferite de lumina directa a soarelui. Este, de asemenea, important sa se tina recipientele departe de caldura si sa se pastreze intotdeauna la temperatura camerei. Uleiurile esentiale ar trebui sa fie folosite in termen de 12 luni de la deschiderea recipientului.

Conclusion

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate din plante aromatice, recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice si folosite in aromaterapie, medicina holistica si cosmetica. Acestea sunt folosite pentru a trata o varietate de afectiuni si pentru a aduce beneficii fizice, mentale, emotionale si spirituale. Uleiurile esentiale pot fi folosite intr-o varietate de moduri si pot fi cumparate din magazinele de specialitate, farmacii si magazine online. Este important sa se verifice calitatea si sa se pastreze uleiurile esentiale in recipiente inchise ermetic si ferite de lumina directa a soarelui.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.