Uleiuri esentiale uz intern

Introducere

Uleiurile esentiale sunt extracte volatile concentrate obtinute din plante, ce prezinta roluri variate in medicina, alimentatie si industria cosmeticelor. Uleiurile esentiale sunt folosite intern pentru a trata simptome din diferite boli si afectiuni. Pe langa proprietatile lor terapeutice, acestea au un parfum inconfundabil, ce te scufunda adanc in natura.

Beneficiile uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale au unele dintre cele mai puternice proprietati terapeutice, ce pot fi folosite in tratarea uzuala a diferitelor afectiuni si boli. Acestea actioneaza prin stimularea multor sisteme din organism, precum sistemul imunitar, digestiv, nervos si endocrin. De asemenea, sunt folosite pentru a reduce simptomele cauzate de diferite boli, precum afectiunile respiratorii, alergiile, inflamatiile, stresul, durerile si multe altele.

Modalitati de administrare

Uleiurile esentiale pot fi administrate intern pe cale orala, sub forma de capsule sau tablete, precum si prin inhalare, prin luarea unor pufuri direct din sticla sau prin intermediul unor umidificatoare speciale. De asemenea, uleiurile esentiale se pot folosi sub forma de suplimente nutritive, sub forma de uleiuri sau alifii, in combinatii cu alte produse si in diverse retete culinare.

Indicatii

Cele mai citite articole

Uleiurile esentiale prezinta unele dintre cele mai variate optiuni de tratament pentru o multitudine de afectiuni. Acestea pot fi folosite pentru a trata infectii, dureri, oboseala, stres, anxietate, tulburari digestive, tulburari ale somnului si multe altele. De asemenea, sunt folosite pentru a preveni si trata simptomele cauzate de diferite boli, precum infectii bacteriene si virale, migrene si alte afectiuni.

Uleiuri esentiale recomandate

Uleiurile esentiale nu trebuie folosite fara recomandarea unui specialist. Acestea pot fi folosite in tratarea afectiunilor si boli, in functie de specificul fiecarei cazuri. Unele dintre cele mai recomandate uleiuri esentiale sunt: uleiul esential de lavanda, uleiul esential de bergamota, uleiul esential de rozmarin, uleiul esential de menta si uleiul esential de eucalipt.

Contraindicatii

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si pot interactiona cu anumite medicamente sau pot prezenta contraindicatii in cazul unor afectiuni. Acestea nu trebuie folosite in cazul persoanelor cu iritatii ale pielii, alergii sau boli cronice si nu trebuie folosite pe perioade indelungate. De asemenea, nu trebuie folosite in perioada sarcinii, fara recomandarea medicului specialist.

Concluzii

Uleiurile esentiale sunt extracte volatile concentrate obtinute din plante, ce prezinta unele dintre cele mai puternice proprietati terapeutice. Acestea pot fi folosite pentru tratarea uzuala a diferitelor afectiuni si boli, precum infectii, stres, oboseala, dureri, tulburari digestive si multe altele. Cu toate acestea, este important sa se respecte recomandarile specialistilor in ceea ce priveste administrarea lor in cazul anumitor afectiuni sau boli si sa se evite folosirea lor pe o perioada indelungata, fara acordul medicului.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate