Uleiuri esentiale raceala

Ce sunt uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt extracte volatile din plante si sunt folosite in parfumuri, cosmetice si aromaterapie. Acestea sunt adesea cunoscute si sub denumirea de "esente aromatice" sau "esente florale". Acestea sunt cele mai puternice componente ale plantei si au proprietati unice, cum ar fi proprietatile antimicrobiene, antioxidante, antifungice si antiseptice. Uleiurile esentiale sunt solide la temperatura camerei si sunt adesea colorate usor in galben, verde sau albastru. Acestea pot fi obtinute prin distilare prin aburi sau prin presare la rece.

Beneficiile uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale pot fi folosite in diferite scopuri terapeutice si au proprietati antivirale, antifungice, antiseptice, antioxidante si antiinflamatorii. Acestea sunt de asemenea folosite pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a trata diferite afectiuni, cum ar fi migrenele, oboseala, anxietatea si depresia. Unele dintre aceste uleiuri pot fi folosite pentru a trata si anumite afectiuni ale pielii. Acestea pot fi de asemenea utilizate pentru a trata tulburari digestive si pentru a reduce inflamatiile si iritatiile.

Uleiuri esentiale pentru raceala

Uleiurile esentiale sunt folosite in mod obisnuit pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii, cum ar fi durerile in gat, tusea si congestia. Acestea sunt de asemenea folosite pentru a trata diferite boli precum gripa, bronșita si viroza. Acestea pot fi de asemenea utilizate pentru a trata diferite tipuri de alergii si pentru a preveni raceli si infectii respiratorii. Uleiurile esentiale sunt adesea folosite in aromaterapie pentru a oferi un plus de relaxare si confort.

Uleiul esential de eucalipt

Uleiul esential de eucalipt este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii. Acesta contine substante antibacteriene si antifungice care pot ajuta la tratarea simptomelor racelii. Acesta poate fi inhalat sau aplicat local pentru a ajuta la tratarea durerilor in gat si a iritatiilor. Acesta poate fi de asemenea adaugat la diferite produse cosmetice si produse pentru ingrijirea pielii, cum ar fi creme, lotiuni si uleiuri.

Uleiul esential de menta

Cele mai citite articole

Uleiul esential de menta este unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii. Acesta contine o substanta numita mentol care are proprietati anestezice, antiseptice, antipruriginoase si antiinflamatorii. Acesta poate fi inhalat sau aplicat local pentru a trata simptomele racelii cum ar fi stranutul si congestia. Acesta poate fi de asemenea adaugat la produse cosmetice si produse pentru ingrijirea pielii pentru a ajuta la tratarea iritatiilor si inflamatiilor.

Uleiul esential de lavanda

Uleiul esential de lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii. Acesta contine substante antiinflamatorii si antioxidante care pot ajuta la tratarea simptomelor racelii. Acesta poate fi inhalat sau aplicat local pentru a trata tusea si congestia. Acesta poate fi de asemenea adaugat la produse cosmetice si produse pentru ingrijirea pielii pentru a ajuta la tratarea iritatiilor si inflamatiilor.

Uleiul esential de lamaie

Uleiul esential de lamaie este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii. Acesta contine proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea simptomelor racelii. Acesta poate fi inhalat sau aplicat local pentru a trata stranutul si congestia. Acesta poate fi de asemenea adaugat la produse cosmetice si produse pentru ingrijirea pielii pentru a trata iritatiile si inflamatiile.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt folosite in mod obisnuit pentru tratarea racealelor si a infectiilor respiratorii. Acestea pot ajuta la tratarea simptomelor precum durerile in gat, congestia, stranutul si tusea. Acestea pot fi de asemenea folosite pentru a trata diferite afectiuni precum gripa, bronșita si alergiile. Acestea sunt adesea folosite in aromaterapie pentru a oferi un plus de relaxare si confort. Uleiurile esentiale populare pentru tratarea racealelor includ uleiul esential de eucalipt, uleiul esential de menta, uleiul esential de lavanda si uleiul esential de lamaie.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate