Uleiuri esentiale pt atacuri de panica

Introducere

Atacurile de panica sunt o tulburare anxioasa ce se caracterizeaza prin episoade de anxietate intensa si nejustificata. Aceste atacuri pot afecta pe oricine si pot avea efecte devastatoare asupra vietii personale, sociale si profesionale. Desi sunt multe tratamente disponibile pentru a ajuta persoana sa gestioneze simptomele si sa le reduca intensitatea, unele persoane se confrunta cu rezistenta sau efecte secundare ale medicamentelor. Uleiurile esentiale sunt folosite inca din antichitate pentru a calma simptomele anxietatii si stressului si pot fi o optiune terapeutica eficienta pentru a reduce intensitatea atacurilor de panica.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt substanțe aromatice volatile, extrase din diferite parti ale plantelor prin distilare cu aburi. Aceste uleiuri sunt folosite in aromoterapie si au proprietati medicinale considerabile. Uleiurile esentiale pot fi folosite pe piele, inhalate sau ingerate in forma diluata. Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru efectele lor calmante si antidepresive, fiind folosite in tratarea diferitelor afectiuni fizice si mentale.

Beneficiile uleiurilor esentiale pentru atacurile de panica

Uleiurile esentiale sunt o optiune terapeutica naturista extrem de eficienta in tratamentul anxietatii si atacurilor de panica. Acestea pot fi folosite pentru a incuraja relaxarea si pentru a reduce intensitatea simptomelor. De asemenea, au fost raportat mai putine efecte secundare in comparatie cu medicamentele traditionale. Unele dintre cele mai frecvent utilizate uleiuri esentiale pentru a reduce intensitatea atacurilor de panica sunt:

Lavanda

Uleiul de lavanda este utilizat in mod traditional pentru calmarea anxietatii si stresului si poate ajuta la reducerea simptomelor atacurilor de panica. Acesta are proprietati calmante si antidepresive, poate reduce tensiunea musculara si poate ajuta la imbunatatirea somnului. Uleiul de lavanda poate fi inhalat sau folosit sub forma de masaj.

Musetel

Uleiul de musetel are proprietati calmante si antidepresive si poate ajuta in calmarea si relaxarea persoanei. Acesta poate ajuta la reducerea simptomelor atacurilor de panica, cum ar fi palpitatiile inimii, respiratia accelerata si transpiratia excesiva. Uleiul de musetel poate fi inhalat sau folosit pentru masaj.

Busuioc

Cele mai citite articole

Uleiul de busuioc are proprietati antidepresive si poate ajuta la reducerea simptomelor atacurilor de panica. Acesta poate ajuta la ameliorarea anxietatii si stresului si poate ajuta in calmarea si relaxarea persoanei. Uleiul de busuioc poate fi inhalat sau folosit pentru masaj.

Patlagina

Uleiul de patlagina poate ajuta la reducerea simptomelor anxietatii si stresului si poate ajuta la ameliorarea atacurilor de panica. Acesta poate ajuta la relaxarea persoanei si poate ajuta la reducerea tensiunii musculare. Uleiul de patlagina poate fi inhalat sau folosit pentru masaj.

Rozmarin

Uleiul de rozmarin are proprietati antidepresive si poate ajuta la reducerea simptomelor anxietatii si stresului. Acesta poate ajuta la reducerea intensitatii atacurilor de panica si poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Uleiul de rozmarin poate fi inhalat sau folosit pentru masaj.

Cum sa folosim uleiurile esentiale pentru atacurile de panica

Inhalarea uleiurilor esentiale poate ajuta la reducerea simptomelor atacurilor de panica. Puteti folosi un inhalator sau o compresa aromata. Pentru un inhalator, puneti cateva picaturi de ulei esential intr-o tava de metal, adaugati apa si inhalati fumul. Pentru o compresa aromata, puneti cateva picaturi de ulei esential intr-un prosop umed si inhalati aroma. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, folosite pentru masaj, prin adaugarea catorva picaturi de ulei esential intr-o lingura de ulei pe baza de plante si masarea pe piele.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt o optiune terapeutica naturista, eficienta in tratarea atacurilor de panica. Acestea pot fi folosite pentru a incuraja relaxarea si pentru a reduce intensitatea simptomelor. Uleiurile esentiale pot fi folosite pentru inhalat, masaj si scufundari. Este important sa discutati cu medicul sau cu un terapeut inainte de a folosi uleiuri esentiale in tratamentul atacurilor de panica.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate