Uleiuri esentiale pentru incontinenta urinara

Introducere

Incontinenta urinara este una dintre cele mai frecvent intalnite afectiuni la adultii mai in varsta. Se manifesta prin pierderea controlului asupra urinarii sau a nevoii urgente de a urina. Desi nu este o conditie periculoasa, poate avea un impact considerabil asupra calitatii vietii si a stimei de sine a persoanelor care sufera de aceasta afectiune. Exista o varietate de tratamente disponibile, inclusiv terapia cu exercitii Kegel, medicamente si chirurgie, dar unele persoane se bazeaza, de asemenea, pe uleiuri esentiale pentru a obtine un control mai bun asupra urinarii.

Uleiuri esentiale pentru tratarea incontinentei urinare

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate din plante care pot avea proprietati terapeutice. Uleiurile esentiale pot fi folosite in diverse moduri, inclusiv inhalarea, aplicarea pe piele si ingestia. Exista o varietate de uleiuri esentiale care pot ajuta la tratarea incontinentei urinare. Uleiul esential de scortisoara poate ajuta la reducerea spasmei vezicii urinare si, printre alte uleiuri esentiale, se numara:

Ulei esential de busuioc

Uleiul esential de busuioc are un efect antiinflamator si antispasmodic, care poate ajuta la reducerea simptomelor incontinentei urinare. Acesta poate fi folosit in mod eficient pentru a reduce presiunea asupra vezicii urinare, care poate contribui la reducerea simptomelor. Uleiul esential de busuioc poate fi inhalat sau aplicat pe piele.

Uleiul esential de lavanda

Uleiul esential de lavanda are proprietati antidepresive, antispasmodice si antiseptice. Acesta poate ajuta la reducerea anxietatii si stresului care pot contribui la incontinenta urinara. Uleiul esential de lavanda poate fi folosit prin inhalare sau prin aplicarea pe piele.

Uleiul esential de levantica

Uleiul esential de levantica are proprietati antispasmodice si sedative. Acesta poate ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare si poate ajuta la reducerea simptomelor incontinentei urinare. Acesta poate fi inhalat sau aplicat pe piele.

Uleiul esential de menta

Cele mai citite articole

Uleiul esential de menta poate ajuta la reducerea spasmelor vezici urinare si la reducerea simptomelor incontinentei urinare. Acesta poate fi inhalat sau aplicat direct pe piele.

Uleiul esential de rozmarin

Uleiul esential de rozmarin are proprietati antispasmodice si antiseptice. Acesta poate ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare si poate ajuta la reducerea simptomelor incontinentei urinare. Acesta poate fi inhalat sau aplicat pe piele.

Avantaje

Uleiurile esentiale sunt un tratament natural si fara efecte secundare si pot fi folosite in combinatie cu alte tratamente. Utilizarea lor poate ajuta la reducerea simptomelor incontinentei urinare si la imbunatatirea calitatii vietii. Uleiurile esentiale sunt disponibile la majoritatea magazinelor naturiste si pot fi folosite intr-o varietate de moduri. De asemenea, uleiurile esentiale nu sunt costisitoare si, de obicei, sunt mai ieftine decat alte tratamente.

Dezavantaje

Uleiurile esentiale nu sunt cercetate in mod extensiv si, prin urmare, exista putina informatie privind siguranta lor de utilizare pe termen lung. Exista, de asemenea, riscul de iritatie a pielii sau alergii, in cazul in care sunt utilizate prea des sau in concentratii prea mari. De asemenea, uleiurile esentiale nu sunt recomandate femeilor insarcinate. De aceea, este important sa se discute cu medicul inainte de a incepe tratamentul cu uleiuri esentiale si sa se urmeze instructiunile cu privire la utilizarea lor.

Concluzie

Uleiurile esentiale pot fi folosite in mod eficient pentru a trata simptomele incontinentei urinare. Acestea sunt, de obicei, sigure de utilizat, dar pot sa apara iritatii sau alergii in cazul in care sunt utilizate prea frecvent sau in concentratii prea mari. De aceea, este important sa se discute cu medicul inainte de a incepe tratamentul cu uleiuri esentiale si sa se urmeze instructiunile cu privire la modul de utilizare.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate