Uleiuri esentiale pentru imunitate copii


Importanta imunitatii copiilor

Imunitatea reprezinta un sistem de aparare al organismului, impotriva diferitelor patologii si tulburari. Imunitatea este esentiala in special la copii deoarece acestia sunt foarte vulnerabili la boli si infectii. O buna imunitate le protejeaza organismul si, prin urmare, le ofera o sanatate mai buna. Din acest motiv, este important sa se faca tot ce este posibil pentru a intari imunitatea copiilor.

Beneficiile uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale reprezinta un remediu natural excelent pentru imbunatatirea imunitatii copiilor. Acestea sunt substante volatile cu un parfum puternic si un puternic potential terapeutic, extrase din plante prin distilare cu aburi. Uleiurile esentiale au proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Acestea pot fi folosite pentru a trata diverse simptome, cum ar fi tusea, raceala si alergiile. De asemenea, uleiurile esentiale pot ajuta la reducerea inflamatiei si pot intari sistemul imunitar.

Uleiurile esentiale potrivite pentru imunitatea copiilor

Exista o varietate de uleiuri esentiale care pot ajuta la intarirea sistemului imunitar al copiilor. Uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai populare si are efecte antibacteriene si antivirale. Acesta poate ajuta la calmarea simptomelor de raceala si poate ajuta la ameliorarea congestiei. Uleiul de busuioc are si el proprietati antiseptice si antivirale foarte puternice. Acesta poate fi folosit pentru a trata infectiile respiratorii si inflamatia. Uleiurile de arbore de ceai si de rozmarin sunt de asemenea excelente pentru intarirea sistemului imunitar, deoarece ambele au proprietati antivirale si antioxidante puternice.

Modalitati de folosire

Cele mai citite articole

Uleiurile esentiale pot fi folosite prin inhalare, aplicare locala sau difuzare. Pentru inhalare, se adauga cateva picaturi de ulei esential intr-un castron cu apa fierbinte. Apoi, se acopera capul cu un prosop si se respira aburul cald si aromat. Pentru aplicare locala, se amesteca cateva picaturi de ulei esential cu o cantitate mica de ulei de baza, cum ar fi uleiul de cocos, si se aplica pe piele. Pentru difuzare, se adauga cateva picaturi de ulei esential intr-un difuzor si se lasa sa miroasa.

Atentie!

Inainte de folosirea uleiurilor esentiale, este important sa se consulte un medic. Uleiurile esentiale ar trebui folosite cu precautie la copii si nu ar trebui sa fie folosite niciodata in stare pura. De asemenea, este important sa se citi cu atentie modul de folosire al uleiurilor pentru a se evita orice reactii alergice.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt un remediu excelent pentru intarirea sistemului imunitar al copiilor. Acestea au proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice si pot ajuta la reducerea inflamatiei si la ameliorarea simptomelor de raceala. Inainte de folosirea uleiurilor esentiale, este important sa se consulte un medic si sa se citi cu atentie modul de folosire al acestora pentru a se evita orice reactii alergice.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate