Uleiuri esentiale pentru constipatie

Introducere

Constipatia este o afectiune comuna care se caracterizeaza prin scaune dese sau dureroase. Unele persoane prezinta scaune rare, dar acestea sunt adesea prevazute cu senzatii dureroase si au tendinta sa fie dureroase la eliminare. Unele remediile simple pentru constipatie pot include schimbari in alimentatie, stil de viata si, de asemenea, uleiuri esentiale.

Beneficii ale uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt distilate din plante si se considera a fi concentrate ale plantelor. Unele uleiuri esentiale au proprietati antispastice si dureri antispastice, iar acestea ajuta la relaxarea muschilor netezi si sfincterului intern al intestinului, permitand astfel scaunului sa se deplaseze mai usor. Uleiurile esentiale au si proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de constipatie.

Cum se folosesc uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale se folosesc in tratamentul constipatiei prin inhalare, ingestie sau aplicare externa. Inhalarea uleiurilor esentiale este una dintre cele mai simple si eficiente metode. Uleiurile esentiale se pot inhalata prin difuzor, inhalare directa sau uleiuri esentiale pe baza de gheata. Uleiurile esentiale se pot, de asemenea, lua prin ingestie intr-o lingura de ulei de masline sau intr-un praf de sare cu lamaie. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, aplicate extern in masajul abdominal si al zonei de jos a spatelui.

Ce uleiuri esentiale sunt folosite pentru constipatie

Cele mai citite articole

Cele mai folosite uleiuri esentiale pentru tratarea constipatiei sunt uleiurile de lavanda, eucalipt, busuioc, portocala dulce, tamaie, menta si scortisoara. Aceste uleiuri esentiale au proprietati antispastice si antiinflamatorii care vor ajuta la ameliorarea constipatiei si la relaxarea muschilor netezi si a sfincterului intern al intestinului. Aceste uleiuri se pot folosi separat sau pot fi amestecate pentru a crea un tratament mai puternic.

Utilizarea uleiurilor esentiale in siguranta

Inainte de a folosi uleiuri esentiale pentru tratarea constipatiei, este important sa se ia in considerare anumite precautii. Uleiurile esentiale sunt puternice si, prin urmare, trebuie sa se dilueze si se foloseasca in concentratii mici. De asemenea, unele uleiuri esentiale sunt sensibile la lumina si caldura, astfel incat acestea trebuie depozitate intr-un loc intunecat si racoros. Inainte de a folosi uleiuri esentiale, este important sa se consulte un medic sau aromaterapeut pentru a se asigura ca acestea sunt potrivite.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt o modalitate eficienta de a trata constipatia. Acestea au proprietati antispastice si antiinflamatorii care ajuta la relaxarea muschilor netezi si a sfincterului intern al intestinului, permitand astfel scaunului sa se deplaseze mai usor. Uleiurile esentiale trebuie folosite intotdeauna in siguranta, diluandu-le si folosindu-le in concentratii mici. De asemenea, este important sa se consulte un medic sau aromaterapeut inainte de a folosi orice uleiuri esentiale.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.