Uleiuri esentiale pentru chisturi ovariene

Introducere

Chisturile ovariene sunt o afectiune obisnuita in randul femeilor. Chisturile ovariene sunt formatiuni pline cu lichid, care se pot dezvolta pe ovar. Acestea pot fi foarte dureroase si pot cauza simptome neplacute, cum ar fi dureri pelvine, dureri de spate, balonare si schimbari de dispozitie. Simptomele pot varia in functie de marimea si localizarea chisturilor.

In cazurile mai grave, chisturile ovariene pot fi indepartate chirurgical. Cu toate acestea, exista si o serie de remedii naturale pe care trebuie sa le luati in considerare. Uleiurile esentiale pot fi extrem de eficiente pentru tratarea chisturilor ovariene, fiind benefice pentru ameliorarea simptomelor, precum si pentru prevenirea aparitiei acestora.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt produse naturale care se obtin prin distilarea apei sau aburului din plante medicinale. Acestea contin o multime de compusi naturali care pot ajuta la tratarea unei game largi de afectiuni, inclusiv chisturile ovariene. Uleiurile esentiale sunt extrem de concentrate, motiv pentru care trebuie sa le diluati inainte de a le folosi. Acest lucru va preveni orice iritatii sau alergii la nivelul pielii.

Care sunt cele mai bune uleiuri esentiale pentru chisturi ovariene?

Exista o serie de uleiuri esentiale care pot fi folosite pentru a trata chisturile ovariene. Iata cateva dintre cele mai populare uleiuri pentru acest scop.

Uleiul de musetel este un ulei esential extrem de versatil. Acesta poate fi folosit pentru a trata durerile abdominale si cronice si pentru a reduce inflamatia. Este, de asemenea, un analgezic natural, motiv pentru care poate fi folosit pentru a ameliora durerea cauzata de chisturi.

Uleiul de lavanda este, de asemenea, unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale. Acesta are proprietati antiseptice, astfel incat poate fi folosit pentru a trata si preveni infectiile. De asemenea, uleiul de lavanda are proprietati antiinflamatoare, astfel incat poate ajuta la reducerea inflamatiei cauzate de chisturi ovariene.

Uleiul de lemn de cedru poate ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de chisturi, inclusiv durerile abdominale si crampele. Acesta poate, de asemenea, sa ajute la reducerea inflamatiei si la prevenirea infectiilor. Uleiul de lemn de cedru are, de asemenea, proprietati antiseptice, motiv pentru care poate fi folosit pentru a preveni si trata infectiile cauzate de chisturi.

Cum sa folositi uleiurile esentiale pentru tratarea chisturilor ovariene?

Cele mai citite articole

Exista o varietate de moduri in care puteti folosi uleiurile esentiale pentru tratarea chisturilor ovariene. Cel mai usor mod este sa le folositi in combinatie cu un ulei de baza pentru masaj. Uleiul de baza este un ulei vegetal care poate fi folosit pe piele si poate fi imbogatit cu cateva picaturi de ulei esential.

Inainte de a incepe masajul, trebuie sa diluati uleiurile esentiale in uleiul de baza. Cel mai bun raport pentru dilutie este 1:1. Asta inseamna ca trebuie sa adaugati o picatura de ulei esential la o lingurita de ulei de baza. Puteti adauga mai multe picaturi, in functie de concentratia uleiurilor esentiale pe care le folositi.

Dupa ce ati diluat uleiurile esentiale in uleiul de baza, puteti incepe sa le aplicati. Masati zonele afectate cu miscari circulare, timp de aproximativ 10 minute. Repetati acest procedeu de doua ori pe zi pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de chisturi.

Uleiuri esentiale pentru tratarea simptomelor

In afara de masarea zonei afectate, puteti folosi uleiuri esentiale pentru a ameliora simptomele chisturilor ovariene. Puteti face acest lucru prin inhalarea acestor uleiuri. Puteti face acest lucru prin adaugarea catorva picaturi de ulei esential diluat intr-un vas cu apa fierbinte. Apoi puteti inhala aburul emis de vas. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi durerea si balonarea.

De asemenea, puteti folosi uleiuri esentiale in combinatie cu bai calde. Adaugati cateva picaturi de ulei esential in apa din cada cu apa calda si stati in apa timp de 15-20 de minute. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor chisturilor ovariene, cum ar fi durerea si inflamatia.

Cum sa preveniti aparitia chisturilor ovariene

In plus fata de tratarea simptomelor chisturilor ovariene, puteti folosi uleiurile esentiale si pentru a preveni aparitia acestora. Puteti face acest lucru prin inhalarea uleiurilor esentiale, masarea zonei afectate si adaugarea unor picaturi de ulei esential in bai. Acest lucru poate ajuta la prevenirea aparitiei chisturilor si la reducerea inflamatiei.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt o optiune naturala si eficienta de tratament pentru chisturile ovariene. Acestea pot fi folosite pentru a trata simptomele si pentru a preveni aparitia acestora. Cu toate acestea, nu uitati sa diluati uleiurile esentiale inainte de a le folosi, pentru a preveni iritatia pielii. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a folosi aceste uleiuri pentru a va asigura ca sunt adecvate pentru situatia dumneavoastra.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate