Uleiuri esentiale pentru artrita


Introducere

Artrita este o boala inflamatorie cronica reumatica care afecteaza articulatiile si tesuturile inconjuratoare. Aceasta afectiune poate provoca dureri si rigiditate articulatiilor. Uleiurile esentiale s-au dovedit a fi extrem de benefice in tratamentul artritei, oferind pacientilor un remediu natural si eficient. Uleiurile esentiale sunt uleiuri volatile extraite din plante care contin compusi activi care pot ajuta la reducerea inflamațiilor. Uleiurile esentiale au efecte relaxante, antiinflamatorii si analgezice, contribuind la reducerea simptomelor artritei. Utilizarea uleiurilor esentiale pentru artrita poate face o diferență semnificativa in calitatea vietii cu aceasta afectiune.

Beneficii

Uleiurile esentiale au efecte antiinflamatorii, analgezice si relaxante in tratamentul artritei. Acestea pot ajuta la reducerea durerii si rigiditatii musculare si articulare, precum si la ameliorarea simptomelor inflamatiei. Pot ajuta, de asemenea, la imbunatatirea circulatiei, stimularea sistemului imunitar si reducerea stresului. Uleiurile esentiale au, de asemenea, efecte sedative, energizante si stimulente, stimuland sistemul limfatic si sistemul endocrin si contribuind la reglarea tensiunii arteriale. Acestea sunt excelente in tratarea simptomelor artritei, cum ar fi durerea, rigiditatea si inflamatia.

Utilizare

Uleiurile esentiale pot fi folosite pe cale externa prin masarea, inhalarea sau amestecarea cu alte produse de ingrijire, cum ar fi produsele de ingrijire a pielii sau lotiunile. Acestea pot fi, de asemenea, inhalate direct sau prin utilizarea unui difuzor. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, adaugate la bai pentru a oferi un sentiment de relaxare. Inhalarea uleiurilor esentiale poate ajuta la obtinerea unui somn mai bun. Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si, astfel, trebuie amestecate cu uleiuri de baza sau alte produse cosmetice pentru a evita iritarea pielii sensibile.

Uleiuri calde

Cele mai citite articole

Uleiurile calde sunt cele mai indicate pentru masajul articulatiilor si muschilor afectati de artrita. Acestea sunt eficiente in reducerea rigiditatii si intinderea tesutului afectat. Uleiurile esentiale de trandafir, oregano, eucalipt, cedru, ienupar si rozmarin sunt calde si sunt ideale pentru masarea articulatiilor. Acestea sunt, de asemenea, benefice pentru stimularea circulatiei si pentru reducerea inflamatiilor. Uleiurile calde pot fi amestecate cu uleiuri de baza si uleiuri esentiale reci pentru a obtine un efect mai eficient.

Uleiuri reci

Uleiurile reci sunt eficiente in reducerea inflamatiilor si durerii artritei. Acestea pot fi mai putin relaxante, insa pot ajuta la reducerea umflaturilor si a rigiditatii. Uleiurile esentiale de lavanda, menta, bergamota si tea tree sunt reci si sunt recomandate pentru tratarea artritei. Uleiurile reci pot fi amestecate cu uleiuri de baza si uleiuri calde pentru a aduce un efect eficient asupra articulatiilor.

Siguranta

Uleiurile esentiale sunt produse concentrate si pot provoca iritatii ale pielii sensibile si alergii. Acestea trebuie folosite cu atentie si trebuie amestecate cu uleiuri de baza pentru a preveni iritarea pielii. De asemenea, trebuie evitata ingestia uleiurilor esentiale. Este recomandata si purtarea de masti de protectie si evitarea inhalarii uleiurilor esentiale in prezenta copiilor sau a animalelor de companie. Inainte de folosirea uleiurilor esentiale, este recomandat sa se ceara sfatul medicului sau specialistului in aromoterapie.

Concluzie

Uleiurile esentiale pot fi o modalitate eficienta de a reduce durerea si inflamatia asociate artritei. Acestea sunt recomandate pentru masare, inhalare sau adaugarea la bai, iar amestecul cu uleiuri de baza poate oferi un efect mai eficient. Uleiurile esentiale sunt produse concentrate si pot provoca iritatii ale pielii sau alergii, astfel incat trebuie utilizate cu grija si trebuie evitata ingestia acestora. Este recomandat sa se ceara sfatul medicului sau specialistului in aromoterapie inainte de folosirea uleiurilor esentiale in tratamentul artritei.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.