Uleiuri esentiale antihistaminice

Introducere

Uleiurile esentiale sunt una dintre cele mai vechi metode de tratare a problemelor de sanatate, datand inca din timpurile antice. Aceste uleiuri sunt bogate in substante chimice active si sunt obtinute prin distilarea plantelor si a fructelor. De-a lungul anilor, aceste uleiuri au fost folosite pentru tratarea unei varietati de afectiuni, inclusiv a alergiilor si a intolerantelor alimentare. Uleiurile esentiale antihistaminice sunt deosebit de utile pentru reducerea simptomelor alergiilor si pot fi folosite in locul medicamentelor de sinteza.

Beneficiile uleiurilor esentiale antihistaminice

Uleiurile esentiale antihistaminice sunt bogate in flavonoide, care sunt antioxidanti naturali. Acesti antioxidanti pot ajuta la reducerea inflamatiei si la prevenirea daunei oxidative. De asemenea, acestea pot ajuta la inhibarea eliberarii histaminei, care este un compus chimic produs in corpul uman si care poate cauza simptome alergice. Aceste uleiuri sunt, de asemenea, bogate in acizi grasi polinesaturati care pot ajuta la reducerea simptomelor de alergie, cum ar fi mancarimile, umflaturile, iritatia si roseata. Acestea pot, de asemenea, ajuta la reducerea congestiei nazale si a stranutului.

Uleiuri esentiale antihistaminice populare

Uleiurile esentiale de arbore de ceai, de lavanda si de menta sunt cele mai populare uleiuri esentiale antihistaminice. Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai puternice uleiuri pentru tratarea alergiilor si poate fi utilizat pentru a reduce mancarimile si umflaturile, precum si pentru a reduce congestia nazala si stranutul. Uleiul de lavanda poate ajuta, de asemenea, la reducerea simptomelor alergiilor si poate oferi un efect calmant si relaxant. Uleiul de menta poate fi folosit pentru a reduce congestia nazala si poate ajuta la ameliorarea iritatiei si a mancarimilor.

Moduri de utilizare

Cele mai citite articole

Uleiurile esentiale antihistaminice pot fi folosite in mai multe moduri, inclusiv inhalarea directa, aplicarea pe piele si adaugarea la bai. Inhalarea directa poate fi realizata prin adaugarea a cateva picaturi de ulei esential intr-un recipient cu apa fierbinte sau prin inhalarea directa din sticla cu ulei.
Aplicarea pe piele se poate face prin adaugarea a cateva picaturi de ulei esential in uleiul de baza sau in balsamul de corp si prin masarea zonelor afectate de alergii. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, adaugate la bai pentru a reduce simptomele alergiilor.

Atentie

Inainte de a utiliza uleiuri esentiale antihistaminice, este important sa se consulte un medic. Unele persoane sunt alergice la anumite uleiuri esentiale, iar altele pot avea reactii adverse. Uleiurile esentiale trebuie folosite intotdeauna in concentratii mici si rareori se recomanda folosirea lor in concentratii mai mari de 2%. Acestea nu trebuie administrationate niciodata pe cale orala, ci doar prin inhalare sau aplicare pe piele.

Concluzie

Uleiurile esentiale antihistaminice sunt o solutie naturala pentru tratarea simptomelor alergiilor si a intolerantelor alimentare. Acestea pot fi folosite in inhalare directa, aplicare pe piele sau adaugarea la bai si pot fi utile in reducerea simptomelor de alergie, cum ar fi mancarimea, umflaturile, iritatia si congestia nazala. Cu toate acestea, trebuie sa se consulte un medic inainte de a utiliza orice tip de ulei esential.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate