Uleiuri esentiale antifungice

Introducere

Uleiurile esentiale sunt compusi chimici volatili produsi de diferite plante. Acestea sunt considerate aromaterapie si se crede ca au proprietati medicinale. Uleiurile esentiale pot ajuta la tratarea unei varietati de afectiuni, inclusiv fungal. Uleiurile esentiale antifungice sunt folosite in tratamentul si prevenirea infectiilor fungice, precum si a afectiunilor cauzate de acestea. Acest articol va discuta diferitele uleiuri esentiale antifungice, cat de eficiente sunt, cum sunt folosite, precum si potentialele efecte secundare ale folosirii acestora.

Uleiuri esentiale antifungice

Uleiurile esentiale antifungice sunt extrase din plante si se crede ca au proprietati antifungice. Uleiurile esentiale antifungice sunt folosite pentru tratarea si prevenirea infectiilor fungice. Acestea pot fi folosite in forma pura sau amestecate cu alte uleiuri esentiale pentru a crea o formula care poate fi folosita pentru a trata si preveni infectiile fungice. Uleiurile esentiale antifungice cele mai frecvent utilizate sunt: uleiul de eucalipt, uleiul de oregano, uleiul de tea tree, uleiul de lavanda, uleiul de lemn de santal si uleiul de musetel.

Mod de administrare

Uleiurile esentiale antifungice sunt disponibile sub forma de uleiuri, creme, geluri si unguente. Acestea sunt de obicei folosite extern si se aplica pe piele. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, inhalate sau luate oral. Uleiurile esentiale antifungice sunt, de asemenea, adesea adaugate la sapunuri si produse pentru curatare pentru a combate infectiile fungice.

Eficacitatea uleiurilor esentiale antifungice

Cele mai citite articole

Studiile arata ca uleiurile esentiale antifungice sunt adesea eficiente in tratarea si prevenirea infectiilor fungice. Un studiu recent a aratat ca uleiul de tea tree a fost eficient in tratarea infectiilor fungice la picioare. De asemenea, studiile arata ca uleiurile esentiale de oregano si musetel au proprietati antifungice, fiind eficiente in tratarea si prevenirea infectiilor fungice. Cu toate acestea, aceste uleiuri nu sunt eficiente in tratarea tuturor tipurilor de infectii fungice.

Efecte secundare

Uleiurile esentiale antifungice sunt, de obicei, considerate sigure pentru utilizarea externa. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca utilizarea excesiva poate provoca iritatii, arsuri sau eruptii cutanate. De asemenea, inhalarea unor uleiuri esentiale antifungice poate provoca iritatii ale gatului si tuse. Uleiurile esentiale antifungice nu sunt recomandate pentru utilizarea interna, deoarece acestea pot provoca efecte nedorite. De aceea, este important sa discutati cu un medic inainte de a utiliza orice ulei esential antifungic.

Concluzie

Uleiurile esentiale antifungice sunt un tratament eficient pentru prevenirea si tratarea infectiilor fungice. Acestea sunt, de obicei, considerate sigure pentru utilizarea externa, dar trebuie folosite cu precautie. Utilizarea uleiurilor esentiale antifungice in exces poate provoca iritatii, arsuri sau eruptii cutanate, precum si alte efecte secundare. Inainte de a utiliza uleiuri esentiale antifungice, este important sa discutati cu un medic.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.