Reteta uleiuri esentiale

Introducere

Uleiurile esentiale sunt esente obtinute prin distilarea plantelor sau a altor materiale botanice. Acestea ofera aroma si gustul lor unor produse alimentare, produse de ingrijire personala si produse de curatare. Uleiurile esentiale sunt folosite la scara larga si au unele beneficii asupra sanatatii. Acestea sunt adesea adaugate pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a oferi un plus de energie. Uleiurile esentiale sunt si un tratament sigur si eficient pentru a trata anumite afectiuni si probleme de sanatate. Acest articol ofera informatii despre cum sa faceti propriul ulei esential.

Folosirea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt folosite in produsele de ingrijire personala si cosmetice. Acestea sunt adesea folosite pentru a imbunatati starea de spirit, a preveni sau ameliora simptomele unor afectiuni medicale, a reduce simptomele unei boli sau a oferi o stare de relaxare. Uleiurile esentiale pot fi, de asemenea, folosite in tratamentul durerii sau al simptomelor unei afectiuni medicale. Acestea sunt adesea folosite in aromoterapie sau in masaj pentru a stimula fluxul sanguin si pentru a furniza o stare de bine.

Reteta de ulei esential

Pentru a face propriul ulei esential, va trebui sa cumparati uleiuri esentiale de la un retailer autorizat. Unele uleiuri esentiale sunt mai scumpe decat altele, asa ca asigurati-va ca sunteti cumparati produse de calitate. Puteti adauga uleiuri esentiale la orice baza de ulei de masaj pe care o utilizati. Uleiul de masaj poate fi adesea gasit in magazinele alimentare sau produse naturale. Puteti adauga cateva picaturi de ulei esential la baza de ulei pe care o cumparati. De exemplu, pentru uleiul de masaj de lavanda, puteti adauga cinci picaturi de ulei esential de lavanda la baza de ulei.

Se amesteca baza de ulei si uleiul esential

Cele mai citite articole

Amestecati baza de ulei si uleiul esential inainte de a folosi amestecul pentru a vedea ce miros obtineti. Puteti adauga mai multe picaturi de ulei esential pentru a obtine un miros mai intens. Puteti folosi amestecul pentru masaj sau aromoterapie, sau puteti lasa amestecul sa se infuzeze inainte de a-l folosi.

Cum se pastreaza uleiul esential

Uleiurile esentiale se degradeaza in lumina, asa ca ar trebui sa le tineti departe de lumina directa a soarelui. Acestea ar trebui sa fie pastrate intr-un loc racoros si intunecat. De asemenea, ar trebui sa folositi un recipient din sticla intunecata si nu din metal pentru a pastra uleiurile esentiale. Daca uleiurile esentiale sunt pastrate corespunzator, pot fi utilizate pentru mai mult timp.

Verificarea calitatii uleiurilor esentiale

Atunci cand cumparati uleiuri esentiale, este important sa verificati calitatea si puritatea acestora. Verificati eticheta pentru a vedea daca provenienta uleiului este naturala, verificati daca este verificata pentru impuritati si verificati concentratia uleiului. De asemenea, asigurati-va ca achizitionati o cantitate suficienta pentru a va bucura de beneficiile uleiului si consumati cantitatea necesara pentru a avea rezultatele dorite.

Concluzie

Uleiurile esentiale sunt folosite la scara larga in produsele de ingrijire personala si cosmetice, dar sunt, de asemenea, eficiente in tratarea anumitor afectiuni medicale. Reteta pentru uleiul esential este foarte simpla si se poate prepara folosind uleiuri esentiale de calitate si uleiuri de masaj de calitate. Este important sa pastrati uleiurile esentiale in recipiente inchise, din sticla intunecata si sa le protejati de lumina soarelui directa. Verificarea calitatii si puritatii uleiurilor esentiale este, de asemenea, importanta pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate