Celule stem – Darul valoros al părinților pentru sănătatea copiilor!

În ultimele decenii, cercetările în domeniul celulelor stem au oferit o nouă perspectivă asupra medicinii și terapiilor pentru afecțiunile medicale grave. Aceste celule, cu proprietățile lor unice de a se transforma în diferite tipuri de celule specializate, au devenit o resursă valoroasă pentru tratarea bolilor și susținerea regenerării țesuturilor deteriorate sau lezate.

Din ce în ce mai mulți părinți optează pentru procedura de recoltare celule stem, aceasta reprezentând un dar valoros pentru sănătatea copiilor. Ei iau decizia de recoltare și stocare celule din motive de siguranță, aceasta oferindu-le o pace sufletească, știind că au făcut tot posibilul pentru a proteja viitorul medical al copiilor.

Pentru realizarea procedurii, tot ce trebuie să facă viitorii părinți este să apeleze la o  banca de celule stem

Ce presupune procedura de recoltare celule stem?

Această procedură este una simplă, neinvazivă și nu implică riscuri pentru sănătatea mamei sau a bebelușului. La naștere, recoltarea se va realiza folosindu-se un kit de recoltare, ce a fost pus la dispoziție spitalului de către părinți. Ulterior, sângele recoltat din cordonul ombilical, este preluat și transportat la laborator, de către o persoană autorizată de bancă.

Dacă rezultatele analizelor sunt corespunzătoare, atunci va fi demarată operațiunea de extragere a concentratului de celule stem, acesta fiind ulterior supus procedurii de criogenare progresivă.

Ce tipuri de afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem?

Cele mai citite articole

Celulele stem sunt celule tinere care au capacitatea unică de a diferenția în diferite tipuri de celule specializate. Tocmai datorită proprietăților sale, ele sunt ideale pentru tratarea diferitelor boli oncologice și hematologice.

Spre exemplu, celulele stem pot avea un rol important în tratarea unor:

  • Leucemii acute și cronice;
  • Diferite forme de cancer;
  • Tulburări dezvoltate de absența sau funcționarea incorectă a enzimelor;
  • Tulburări ereditare ale sistemului imunitar;
  • Tulburări neurologice – autism; paralizie cerebrală etc.

Cu toate acestea, este important de precizat că terapia cu celule stem nu poate reprezenta o soluție viabilă pentru toate afecțiunile. 

Pentru unele tipuri de boli, terapia cu celule stem este încă în stadiul de cercetare și dezvoltare, eficacitatea și siguranța ei fiind studiată și evaluată. 

Cu toate acestea, utilizarea celulelor stem în tratamentul afecțiunilor medicale reprezintă o promisiune în evoluția medicinei și a terapiilor personalizate pentru pacienți.

Concluzii

Celulele stem sunt un dar valoros pentru sănătatea copiilor și o alegere importantă pentru părinți. Recoltarea și stocarea lor poate oferi speranță și liniște sufletească, în cazul în care micuții ar avea nevoie de acestea pentru a trata o afecțiune medicală în viitor.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate