Cele mai scumpe inele cu diamante din lume

Inelele cu diamante au fost dintotdeauna simboluri ale rafinamentului, luxului și dragostei eterne. Cu toate acestea, pentru unii, aceste bijuterii sunt mult mai mult decât simple accesorii. Ele reprezintă adevărate opere de artă, o investiție și o dovadă a statutului social. 

Astăzi, vom explora lumea celor mai scumpe inele cu diamante, capodopere de design și inginerie, care au cucerit inimile celor mai bogați oameni din lume.

  • The Pink Star

Începem călătoria noastră prin lumea bijuteriilor scumpe cu „The Pink Star”. Acest diamant roz vibrant de 59,60 de carate a devenit faimos atunci când a fost vândut la licitație în 2017, pentru o sumă uluitoare de 71,2 milioane de dolari. 

Acest inel cu diamant, montat pe un inel roz, strălucește cu o intensitate incredibilă, făcându-l unul dintre cele mai impresionante inele cu diamante din lume.

  • The Blue Moon

Cu un diamant albastru superb, „The Blue Moon” este următorul în topul nostru. Acest inel, cunoscut și sub numele de „Blue Moon Diamond” conține un diamant albastru extrem de rar de 12,03 carate. A fost vândut în 2015 la un preț uluitor de 48,4 milioane de dolari. 

Diamantul său albastru vibrant și claritatea sa extremă îl transformă într-unul dintre cele mai scumpe inele din lume.

  • The Pink Legacy

„Pink Legacy” este un alt exemplu de diamant roz excepțional care a captivat lumea bijuteriilor. Acest inel conține un diamant roz de 18,96 carate, cu o culoare intensă și o puritate extraordinară. 

A fost vândut în 2018 pentru suma de 50,3 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru un diamant roz la licitație.

  • The Oppenheimer Blue

Cu un diamant albastru fermecător de 14,62 carate, „The Oppenheimer Blue” a devenit unul dintre cele mai valoroase inele cu diamante din lume. A fost vândut în 2016 pentru incredibila sumă de 57,5 milioane de dolari. 

Cele mai citite articole

Acest inel este o adevărată operă de artă, reprezentând unul dintre cele mai rare diamante albastre din lume.

  • The Graff Pink

Un diamant roz de 24,78 carate montat pe un inel elegant a devenit „The Graff Pink” și a stabilit un record în 2010 atunci când a fost vândut pentru 46,2 milioane de dolari. 

Este cunoscut pentru puritatea sa remarcabilă și culoarea roz strălucitoare, transformându-l într-una dintre cele mai scumpe bijuterii din lume.

  • The Cullinan Dream

„The Cullinan Dream” face parte din celebrul diamant Cullinan, care a fost descoperit în Africa de Sud în 1905. Acest diamant albastru de 24,18 carate a fost vândut în 2016 pentru suma de 25,4 milioane de dolari. 

Culoarea sa vibrantă și tăietura sa perfectă îl fac unul dintre cele mai scumpe inele cu diamante albastre din lume.

  • The Winston Blue

„The Winston Blue” este un inel cu diamant albastru, în formă de pernă, care conține un diamant albastru de 13,22 carate. A fost vândut în 2014 pentru suma de 23,8 milioane de dolari. 

Acest inel este numit după celebrul bijutier Harry Winston, cunoscut pentru creațiile sale excepționale.

Concluzie

Inelele cu diamante reprezintă o combinație perfectă de frumusețe, valoare și simbolism. Cele prezentate mai sus sunt doar câteva exemple ale celor mai scumpe inele cu diamante din lume, care au stabilit recorduri la licitații și au captivat imaginația oamenilor din întreaga lume. 

Aceste bijuterii nu sunt doar simple accesorii, ci și opere de artă ce marchează momente importante din istoria bijuteriilor. Cu diamante rare și designuri unice, ele sunt simboluri ale luxului fără margini și ale eleganței supreme.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate