Care sunt avantajele preselor pentru deşeuri?

Pentru că tot mai multe persoane se întreabă de ce ar trebui să cumpere compactoare manuale, în loc să depoziteze deşeurile clasic, aşa cum o făceau şi până acum, specialiştii din domeniul reciclării explică toate avantajele pe care aceste compactoare le oferă.

DEPOZITAREA EFICIENTĂ A GUNOIULUI CU COMPACTOARE MANUALE

În momentul în care deşeurile trebuie să fie depozitate, în funcţie de cantitatea lor, pot pune probleme considerabile persoanelor care le deţin. Având compactoare manuale, este mult mai simplu şi mai uşor acum ca deşeurile să fie depozitate în mod corespunzător. În urma compactării deşeurile devin mai mici şi mai uşor de pus în locuri în care să nu încurce. Din acest punct de vedere se pot distinge următoarele avantaje:

–    deşeurile ocupă un spaţiu mai mic;

–    curtea şi grădina arată mai bine pentru că nu mai par acoperite de saci de gunoi;

–    nu trebuie să fie un spaţiu foarte mare în casă pentru depozitarea deşeurilor.

DEŞEURILE NU MAI EMANĂ MIROS NEPLĂCUT

Se ştie că vara cel puţin mirosul neplăcut al deşeurilor era o problemă considerabilă pentru toate persoanele. Având în vedere acest aspect, din punctul acesta de vedere, compactoarele vin cu mai multe avantaje care duc la eliminarea mirosurilor neplăcute:

–    deşeurile sunt compactate pentru a ocupa foarte puţin spaţiu;

–    în momentul compactării, lichidele din interiorul deşeurilor sunt eliminate în procent de peste 90%;

–    în lipsa lichidelor, procesul de fermentare apare mult mai greu.

Având în vedere aceste aspecte foarte importante, este recomandat să se ţină cont de faptul că, un compactor nu doar ajută la diminuarea spaţiului ocupat de gunoi, ci şi la eliminarea acelor mirosuri neplăcute, care apar mai ales vara şi în general în cazul persoanelor care locuiesc la curte şi care aşteaptă maşina care ridică gunoiul o dată pe săptămână.

Posibilitatea de a sorta mai uşor deşeurile

Cele mai citite articole

Persoanele care folosesc compactoare manuale au posibilitatea de a sorta mult mai uşor deşeurile. Cu ajutorul compactorului pot fi făcute pachete speciale cu deşeuri de un anumit tip, astfel încât să se faciliteze depozitarea selectivă a gunoiului.

Se ştie că poluarea face un foarte mare rău planetei, iar deşeurile menajere sunt un factor de poluare major, motiv pentru care fiecare persoană ar trebui să trateze cu responsabilitate acest aspect. În momentul în care se aplică tehnici de sortare selectivă se obţin următoarele beneficii:

–    deşeurile sunt sortate mai uşor în centrele speciale;

–    materialele reciclabile ajung mai rapid înapoi în liniile de producţie;

–    nu se mai aruncă gunoi în gropile comune;

–    deşeurile periculoase sunt mult mai uşor de izolat;

–    nu mai este necesară plata unui număr mare de persoane pentru sortarea deşeurilor, ceea ce aduce avantaje considerabile fiecărei ţări;

–    nu mai este nevoie ca deşeurile să fie incinerate;

–    se reduce poluarea;

–    se reduce impactul deşeurilor asupra planetei şi mediului;

–    nu mai sunt afectate ecosistemele.

Având în vedere toate aceste avantaje este lesne de înţeles de compactoarele sunt atât de importante pentru gospodării.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articole Recomandate